Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@13:59:40 GMT

تاکسی مرموز روسی در خیابان‌های ایران!

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۴۷۱۴۹

تاکسی مرموز روسی در خیابان‌های ایران!

موفقیت شرکت‌های تاکسی اینترنتی مثل اسنپ و تپسی، پای نمونه خارجی آن را هم به ایران باز کرد. شرکت تاکسیرانی اینترنتی «ماکسیم» که شرکتی روسیه‌ای است، از اواسط‌ سال ٩٦ فعالیت خود را در ایران آغاز کرده و تا این‌جای کار هم موفق بوده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، تاکسی آنلاین روسی کمتر از یک‌سال است که به ایران آمده و گرچه با کرایه‌هایی ارزان‌تر از اسنپ و تپسی شروع کرد، اما حالا قیمت‌هایش را به دو آژانس معروف تاکسی آنلاین رسانده و می‌خواهد با تفاوت‌هایی که در سرویس‌دهی با اسنپ و تپسی ایجاد می‌کند جایگاه خود را در بازار ایران پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ماکسیم» که خیلی بی‌سروصدا آمده است، تصمیم دارد برخلاف اسنپ و تپسی که فعالیت‌شان را در شهرهای بزرگ رونق داده‌اند، به شهرهای کوچک برود و البته خدمات‌دهی آن با اسنپ و تپسی تفاوت‌هایی دارد که در ادامه می‌خوانید.

ماکسیم از کجا آمد؟

تا همین چند وقت پیش وقتی اسم ماکسیم می‌آمد، بیشتر ما ایرانی‌ها برند معروف پوشاک در ذهنمان تداعی می‌شد، اما ماکسیم حالا نام یک آژانس اینترنتی تاکسی را هم به یدک می‌کشد.

شرکت تاکسیرانی اینترنتی ماکسیم که یک شرکت روسی است، از ‌سال ٢٠٠٣ توسط یک مهندس جوان روسی افتتاح شد. این شرکت خیلی زود فعالیت خود را خارج از مرزهای روسیه در کشورهایی مثل اوکراین، قزاقستان، گرجستان، بلغارستان، تاجیکستان، بلاروس و در سال‌های بعد در کشور‌های اندونزی، ایتالیا و جمهوری آذربایجان استارت زد. ماکسیم در اواخر ‌سال٢٠١٧ هم به ایران آمد و ابتدا در تهران آغاز به کار کرد. به مرور و با توجه به استقبال مردم از این استارت‌آپ فعالیت آن در شهرهایی مثل کرج، ساری، رشت، قم، اصفهان، کرمانشاه، شیراز و بندرعباس هم گسترش پیدا کرد. این استارت‌آپ روسی که به‌عنوان یکی از موفق‌ترین برندهای تاکسی اینترنتی در دنیا شناخته شده، در ایران هم بازار خوبی پیدا کرده و در یک‌سال اخیر تبدیل به رقیبی جدی برای نمونه‌های ایرانی شده است.

تاکسی روسی به شهرهای کوچک می‌رود

ماکسیم در ابتدا با نرخ‌های بسیار ارزانی شروع کرد. قیمت‌هایی که حتی کمتر از بهای کرایه اسنپ و تپسی بود. این ترفند توانست جایگاه ماکسیم را در بازار ایران مشخص کند، اما به مرور قیمت‌های این برند هم به اسنپ و تپسی نزدیک شد. با این وجود، همان‌طور که گفته شد ماکسیم ویژگی‌هایی دارد که آن را از بقیه استارت‌آپ‌های اینترنتی متمایز کرده، ولی هنوز آن‌طور که باید استفاده از آن فراگیر نشده و اغلب استفاده‌کنندگان از تاکسی‌های اینترنتی همچنان ترجیح می‌دهند از برندهای قدیمی‌تر خودرو بگیرند.

البته فراگیرتربودن اسنپ و تپسی و استفاده از آنها در شهرهای بیشتری باعث کمتر شناخته‌شدن ماکسیم شده است. در حال حاضر اسنپ در ١٦شهر و تپسی هم در ١٠شهر فعالیت دارند. البته عمده فعالیت این دو استارت‌آپ بیشتر در شهرهای بزرگ است، به همین دلیل مسئولان ماکسیم تصمیم دارند فعالیت خود را در شهرهای کوچکتری که این دو شرکت در آنها حضور ندارند، افزایش دهند تا بتوانند بازار خود را پیدا کنند. درواقع ماکسیم می‌تواند از طریق گسترش فعالیت خود در شهرهایی که اسنپ و تپسی پوشش‌دهی ندارند، با این دو استارت‌آپ مشهور و موفق رقابت کند.

بدون محدودیت خودرو بگیرید

«ماکسیم» با ایده‌ای هوشمندانه وارد بازار نقل و انتقالاتی ایران شد. این شرکت با الهام از تجربه برندهایی مثل اسنپ و تپسی و بررسی نقاط ضعف و قوت آنها هدف‌گذاری خود را جذب بیشترین تعداد مشتری با ارایه بهترین خدمات قرار داد. «ارایه نقشه‌های دقیق» یکی از مهمترین اهدافی بود که این شرکت مدنظر داشت، همچنین خدمات ویژه‌ای نسبت به دیگر سرویس‌های ایرانی که اکنون فعالند، ارایه می‌دهد. مواردی مثل در انتخاب محدوده فعالیت توسط راننده، امکان درخواست خودرو در دیگر کشورهایی که ماکسیم در آن حضور دارد، امکان رزرو خودرو برای ساعت‌ها و روزهای خاص، انتخاب چندین مقصد بدون محدودیت و درخواست چندین خودرو به صورت همزمان، خدمات ویژه شرکت ماکسیم است که بقیه استارت‌آپ‌ها آنها را ارایه نمی‌کنند و یکی از مهمترین ویژگی‌های این شرکت است. مثلا شما یک میهمانی بزرگ ترتیب داده‌اید و می‌خواهید برای رفت و آمدهای میهمانان خود خودرو بگیرید، ماکسیم گزینه فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود، چون می‌توانید بدون محدودیت برای آنها خودرو بگیرید.

تلفنی هم می‌توانید خودرو بگیرید

ایده دیگری که ماکسیم برای افزایش مشتریانش در نظر دارد، قابلیت سفارش تلفنی است تا مشتریان بتوانند در کنار سفارش تاکسی از طریق اپلیکیشن، به صورت تلفنی هم از ماکسیم خودرو بگیرند. این شرکت با درنظرگرفتن این‌که شاید در برخی مکان‌ها امکان استفاده از اینترنت و اپلیکیشن نباشد، امکان گرفتن خودرو با تلفن را هم دارد. این مزیت هم یکی از ویژگی‌های مهم ماکسیم است که آن را از بقیه استارت‌آپ‌ها متمایز می‌کند. جالب اینجاست که این شرکت با وجود این‌که در شهرهای بزرگ فعالیت ندارد، با وجود گذشت چندین‌ماه از حضورش در ایران همچنان به دنبال استخدام رانندگان است. ماکسیم سرویس آزمایشی خود را با ٦٠٠ راننده شروع کرد و حالا تعداد راننده‌های این شرکت به بیش از ١٢٠٠نفر افزایش پیدا کرده که این عدد همچنان روبه‌افزایش است. البته ماکسیم مثل اسنپ و تپسی ثبت‌نام خیابانی از رانندگان ندارد بلکه متقاضیان کار در این شرکت باید از طریق سایت درخواست خود را ثبت کنند. دیگر نکته جالب درباره ماکسیم این است که برخلاف تصور عموم، تمام نیروهای آن ازجمله در بخش‌ آی‌تی و حمل‌ونقل ایرانی هستند و هیچ نیروی روسیه‌ای در این شرکت فعالیت نمی‌کند، چون براساس گفته مدیرعامل ماکسیم یکی از اهداف این شرکت، ایجاد شغل در ایران است و دلیلی برای استفاده از نیروهای خارجی در این شرکت بین‌المللی وجود ندارد.

رانندگان ماکسیم جواب منفی نمی‌دهند!

یکی از مشکلاتی که همیشه باعث نارضایتی کاربران تاکسی‌های اینترنتی می‌شود، عدم قبول درخواست‌ها در ساعت‌های پیک ترافیک یا بارندگی است. مخصوصا در مناطقی از شهر که درخواست‌ها از آن نواحی بیشتر است، رانندگان این شرکت‌ها یا درخواست‌ها را قبول نمی‌کنند یا این‌که قیمت بسیار بالایی را اعلام می‌کنند. این موضوع همیشه برای مسافران این تاکسی‌های اینترنتی ناراحت‌کننده بوده اما در قسمت سفارش خودرو در ماکسیم بخشی وجود دارد که شما به دلخواه خودتان می‌توانید رقمی به مبلغ سفر اضافه کنید تا راننده را برای قبول‌کردن سرویس‌تان راضی کنید. در واقع شعار اصلی شرکت ماکسیم این است که «هر مسافری به هر مقصدی که بخواهد سفر کند، باید بتواند از ماکسیم استفاده کند.» براساس همین شعار است که ماکسیم تصمیم گرفته به مسافران خود سرویس‌های ویژه ارایه دهد.

اگر بچه یا حیوان خانگی دارید، خبر دهید

یکی از جالب‌ترین بخش‌هایی که هنگام سفارش خودرو با آن روبه‌رو می‌شوید، قسمتی است که شما می‌توانید تعداد کودکانی را که همراه دارید، اعلام کنید. ماکسیم می‌گوید این موضوع برای حمل‌ونقل امن‌تر کودکان است. البته اعلام این موضوع درصورتی که تعداد کودکان همراه شما کمتر از ٤نفر باشد، الزامی نیست و این بخش صرفا به دلیل قوانین شرکت است. ضمن این‌که در این بخش تیک‌های مربوط به «چمدان و وسیله دارم» و «با خودم حیوان خانگی دارم» هم دیده می‌شود که حتما باید آنها را انتخاب کنید که راننده هم این امکان را دارد یا با آن مخالفت کند یا موافقت. یکی دیگر از مزیت‌های ماکسیم هم این است که شما می‌توانید از طریق خود اپلیکیشن از رسیدن راننده به مبدأ باخبر شوید و لزومی ندارد حتما با او تماس بگیرید. ضمن این‌که به دلیل دقیق‌بودن نقشه‌های ماکسیم و نمایش تمام کوچه‌ها و فرعی‌ها پیداکردن آدرس مسافر برای راننده‌ها آسان می‌شود.

تبلیغات ماکسیم ضعیف است

در کنار تمام مزیت‌هایی که ماکسیم دارد، نقطه ضعف بزرگی هم همراه این استارت‌آپ وجود دارد. وقتی وارد سایت ماکسیم می‌شوید و به دنبال کسب اطلاعات از پیشینه این شرکت می‌گردید، به مطالبی برمی‌خورید که گیج‌کننده هستند. توضیحاتی که درباره ماکسیم در سایت آن منتشر شده، ترجمه‌ای از سایت روسی آن است که ترجمه حرفه‌ای به نظر نمی‌رسد و خواننده را گیج می‌کند. با این‌که در این سایت، بخش زبان فارسی فعال است اما ترجمه‌ها به خوبی انجام نشده است. خصوصا وقتی می‌خواهید وارد بخش تعرفه‌ها شوید تا ببینید که بابت هر کیلومتر چقدر باید هزینه کنید، حسابی گیج می‌شوید، چون عددها به خوبی قید نشده‌اند و مشخص نیست به ریال هستند یا تومان. این استارت‌آپ روسی با طراحی حرفه‌ای‌تر سایت خود می‌تواند مشتریان بیشتری جذب کند و تبدیل به غولی بزرگ در حیطه تاکسی‌های اینترنتی شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تاکسی آنلاین اسنپ تپسی ماکسیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۴۷۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند

ایتنا - بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.
کاربران بزرگسال تیک‌تاک در ایالات متحده به طور متوسط ۵۴ دقیقه در روز را در این برنامه صرف می‌کنند که بیشتر از زمان صرف شده در اینستاگرام، اسنپ چت و یوتیوب است.

اگر تیک‌تاک مسدود شود، این پلتفرم‌ها به همراه سایر شبکه‌های اجتماعی، فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر خواهند داشت.

بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.

اما هیچ‌کس نمی‌داند که کاربران، به‌ویژه جوانانی که ارزش اصلی تیک‌تاک را نشان می‌دهند، آیا به اینستاگرام منتقل خواهند شد یا برنامه‌های جدیدتر توجه آنها را جلب خواهند کرد؟

در اینجا نگاهی به برخی از جایگزین‌های قابل توجه تیک‌تاک داریم:
  اینستاگرام
متا ید طولایی در تکرار خدمات رقابتی با درجات مختلف موفقیت دارد.
در این زمینه، ویژگی «استوری» اینستاگرام که به افراد امکان می‌دهد عکس‌ها و ویدیوهایی را که در عرض 24 ساعت منقضی می‌شوند به اشتراک بگذارند، مشابه اسنپ چت است.

متا همچنین در سال 2018 یک اپ مشابه تیک‌تاک Knockoff به نام Lasso راه‌اندازی کرد، اما در سال 2020 آن را تعطیل کرد.

سپس اینستاگرام Reels را راه‌اندازی کرد، یک فید شبیه به تیک‌تاک از ویدیوهای کوتاهی که کاربران می‌توانند ایجاد کنند یا در آن اسکرول کنند.

آمارها ثابت می‌کنند که اینستاگرام  بسیار محبوب است، اما آیا می‌تواند جایگزین تیک‌تاک شود؟

در حالی که بسیاری از تولیدکندگان محتوا در هر دو پلتفرم پست می‌گذارند، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که کاربران جوان‌تر به سرویس دیگری که توسط والدینشان محبوب شده است مهاجرت کنند. توانایی تیک‌تاک در ارائه محتوای سرگرمی در دنیای رسانه‌های اجتماعی بی‌نظیر است.
    یوتیوب
در حالی که تیک‌تاک بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، یوتیوب همچنان بر توجه نوجوانان آمریکایی بین 13 تا 17 سال تاکید دارد.

در سال 2020، اندکی پس از اینکه هند تیک‌تاک را ممنوع کرد، گوگل سرویس YouTube Shorts را راه‌اندازی کرد که به کاربران اجازه می‌دهد تا مانند تیک‌تاک، ساعت‌ها ویدیوهای کوتاه را تماشا کنند.

مانند Reels، بسیاری از ویدیوهای وایرال شده، در اصل از تیک‌تاک یا از سازندگان محتوا هستند که در چندین پلتفرم مختلف به اشتراک می‌گذارند.

با این حال، یوتیوب هنوز به خاطر ویدیوهای با فرمت طولانی‌تر شناخته می‌شود، بنابراین ممکن است تنوعی که کاربران تیک‌تاک به دنبال آن هستند را نداشته باشد.
  اسنپ‌چت
اسنپ‌چت در سال 2011 راه‌اندازی شد. از آن زمان اگرچه افراد مسن کمتر وارد اسنپ چت شده‌اند، اما همچنان در بین نوجوانان و جوانان بسیار محبوب است. علاوه بر ویژگی ناپدید شدن ویدیو، این شرکت «اسنپ چت Spotlight» را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، همان سالی که هند تیک‌تاک را ممنوع کرد.

این ویژگی با ضربه زدن روی نماد مثلث کناری در پایین صفحه قابل دسترسی است و طبق گفته اسنپ‌چت، بدون توجه به اینکه چه کسی آنها را ساخته است، خنده دارترین عکس‌ها را وایرال می‌کند.

    پلتفرم‌های دیگر
استارت‌آپ‌های جدیدتر مانند Triller جایگزین‌های بالقوه‌ای با ویژگی‌های محبوب تیک‌تاک ارائه می‌کنند.

Triller که توسط یک شرکت مستقر در هنگ کنگ خریداری شده است، به دلیل موزیک ویدیوهای خود بسیار محبوب است و سعی کرده است کاربران تیک‌تاک را به پلتفرم خود جذب کند.

اما پایگاه کاربری آن با رقبای خود بسیار متفاوت است و به نظر می‌رسد که محتوای متنوع کمتری ارائه می‌دهد.

Zigazoo شبکه اجتماعی محبوب کودکان است. از آنجایی که سازندگان Zigazoo  با در نظر گرفتن علایق بچه‌ها ایجاد شده‌اند، همانطور که انتظار می‌رود محتوا مناسب کودکان است و برای استفاده با والدین در نظر گرفته شده است.

اما از آنجایی که ممنوعیت تیک‌تاک هنوز نامشخص است، احتمالاً رقبای جدید و بهتری در ماه‌ها و سال‌های آینده ظاهر خواهند شد و مالک تیک‌تاک، بایت‌دنس، گزینه‌های قانونی خود را برای ادامه فعالیت این برنامه در ایالات متحده اعمال می‌کند.

در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، کاربران ممکن است آن ۵۴ دقیقه اضافی را هدیه‌ای برای گذراندن زمان دور از شبکه‌های اجتماعی و گوشی هوشمند، با دوستان و خانواده یا ورزش در نظر بگیرند!

دیگر خبرها

  • با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا را برای حمل و نقل تهران انتخاب کرده ایم | پوست اندازی ۶۵ هزار تاکسی برقی در تهران
  • ۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد
  • زاکانی: تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی
  • تخصیص ارز تاکسی‌ های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • گلایه تاکسی داران از تاکسی های گرانقیمت برقی